Naptej faktor elmagyarázva – Milyen naptejet használjak?

A napozás minden nyár egyik legjobb pontja, ne persze akkor, ha nem jár leégéssel. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, mit jelent egy naptej faktor mutatója, hány faktoros naptejet vegyünk.

Mit mutat a naptej faktorszám?

SPF- Sun Protection Factor azt a számot mutatja, hogy mennyi időbe telik, amíg a bőrünk leég a napon. Azt mondják, hogy átlagosan kb 300mp amíg a bőrünk leég ha van rajtunk naptej és 10mp ha nincs. Ebben az esetben a 300mp elosztjuk 10-el és így jön ki a 30 faktor, azaz a mi esetünkben 30 faktoros a naptej.

Melyik naptej faktor mutató a legjobb?

Nem mindegy milyen napozószer van rajtunk, hatalmas különbségek vannak naptejek között is!

Bőrgyógyászok ajánlása alapján használjunk olyan naptejet vagy napolajat, melynél a faktorszám legalább 30. Ez a faktorszámú naptej blokkolja az UVB sugárzás 97%-át. Sajnos 100%-ban egyik naptej sem tudja blokkolni az UVB sugárzást, amely a leégésért felelős.

A Nemzetközi Bőrrák alapítvány szerint a 30 faktoros naptej az UVB sugárzás 97%-át blokkolja, az 50 faktoros naptej a 98%-át és a 100 faktoros a sugárzás 99%-át.

Mikor használjunk naptejet?

Amennyiben a szabadban tartózkodunk, akkor igen. A kimutatások szerint a naptej nem csak a bőr öregedését gátolja meg, hanem megvéd a leégéstől és csökkenti a bőrrák kialakulását.

A javaslat az, hogy próbáljunk a nap folyamán mindig naptejet használni, amikor napfénynek vagyunk kitéve. Ezzel segítjük egészségünket, és ha leégésre hajlamosak vagyunk, még meg is óvjuk magunkat tőle.

Milyen naptej a legjobb az arcomra?

 

naptej banner

Ideális esetben a naptej faktorszám legyen legalább 30. Bőrtípústól is függ, hiszen a száraz bőr megkívánja a hozzáadott

hialuronsavat, ezáltal is táplálva a bőrt. A zsírosabb bőrűek inkább matt hatású naptejet használjanak, mert az átlagos naptej nem segít a bőr zsírosságán.

Érdemes bio termékben gondolkozni naptej téren is, hiszen a bio naptejek nem tartalmaznak kemikáliát, így a bőrünk természetesen marad leégés mentes és táplált is. Ezen felül ami nag probléma, a vizekbe kerülő szintetikusan előállított naptejek. Nagyon szennyezik a vizeinket, de szerencsére ez is felülmúlható bio naptejekkel!

Ha bio naptejet szeretnél vásárolni, nézd meg a Helan Four respect bio naptejet!

Mi történik, ha nem használok naptejet?

Naptej használata nélkül tönkre tesszük a kollagén réteget a bőrfelszín alatti rétegekben, ezáltal a bőrünk elveszíti a rugalmasságát és drasztikusan gyorsan kezd ráncosodni.

Tudnunk kell, hogy a leégés és a dohányzás a leggyakoribb probléma az arcbőr ráncosodásánál, öregedésénél. Kimutatott, hogy aki rendszeresen használ magas faktorszámú naptejet, annak nincs problémája a ráncosodással sem.

Mi a helyes sorrend a reggeli rutinnál?

Először mindig vigyük fel a nappali hidratáló krémet az arcunkra és csak utána a naptejet. Vannak már olyan naptejek, melyek tartalmaznak hialuronsava és egyéb vitaminokat, így a nappali arckrémet ki is lehet hagyni nyaralás során.

Vágó Piros is átállt az öko tisztítószerekre!

Közeleg az időszak, amikor takarítás közben a lakás olyan ficakjai is sorra kerülnek, amik talán egész évben nem. Még akkor is, ha idén nem lesz óriási rokonlátogatás, és a családok csendesebben ünnepelnek. De hogyan kukkanthatna be különben a Mikulás az ablakon és mi hogyan vehetnénk észre a téli táj változásait, például amikor éppen elkezd szállingózni az első hó, ha maszatos az ablakunk, szürkés már a függönyünk? 

A közös takarítás még akár családi programnak is kiváló, igaz, a férfiak és a kiskorúak, – különösen pedig ezen 2 halmaz metszete ????-, néha kissé morogva kezd is neki. 

Emlékszem, gyerekkoromban a nagy, többszárnyú teraszajtó volt a mumus. (Khmm, most is az…) De nem volt mese, meg kellett csinálni. Jöhetett az ecetes-vizes lemosás, majd újságpapírral a foltmentes törölgetés. 

Mint takarítószer, az ecet azóta is maradt. Csak éppen az elmúlt években kiegészült másokkal is. Például a mosószódával a fürdőben, mosáshoz, áztatáshoz. Vagy a szódabikarbónával a konyhában, súroláshoz, felmosáshoz. Ez utóbbi ráadásul citromsavval kombinálva nagy barátom lett a lekozmált edényeknél, odaégett tűzhelynél. A citromsav pedig részben átvette az ecet helyét, hisz kiválóan alkalmazható például a tea- vagy kávéfőzőben lerakódott vízkő oldására, mindezt az ecet szúrós szaga nélkül. Mindezeket abban a tudatban használtam, használom, hogy a környezetemnek sem ártok vele, hisz az így lefolyóba engedett vízbe természetes anyagok kerülnek, amik lebomlanak, nem terhelve tovább vizeinket.

Néhány éve azonban kinyílt előttem a világ, mert kiderült, hogy léteznek hasonló elv mentén összeállított, a különböző háztartási feladatokra specializált öko tisztítószerek. Éljen, nem kell mindent magamnak kevercselni! 

Kedvencem például a konyhai zsíroldó, amit – bátran kijelenthetem – a lakás bármelyik pontján tudok használni, persze leginkább a konyhában. Bevetettem már a főzős, zsíros párától elkoszolódott műanyag ablakkeret gyors tisztításától kezdve a mosható falon lévő odaszáradt ételfolt eltüntetéséig elég sok felületen. Mindez praktikus, szórófejes kivitelben.

A másik kedvencem pedig a fürdőszobai, szintén szórófejes tisztító. Mert ugye, nem túl precíz ember lévén, sosem méricskéltem az ecet-víz arányt a fürdőszobai keverékemhez és néha bizony túltoltam az ecetet. Ilyenkor meg aztán prüszköl az ember lánya, mikor a zuhanyfülkét suvickolja… Ezzel a kész termékkel viszont nincs se prüszkölés, se azon mérgelődés, hogy nem viszi le a vízkövet.

winnis-oko-mososzer-utantolto

És bár egyszerű kis szernek tűnik, de bizony nagyon nem mindegy, milyen konyhai mosogatószert használunk. Ha nem öko, akkor lehet, hogy szuperül habzik és viszi, amit kell, de ezzel együtt a bőrünk külső hámrétegét is. Ráadásul még a környezetet is szennyezi. Ha öko, akkor sok esetben ugyan jól jár vele a környezet – és így az unokáink is-, viszont nem mindig hatásos. Szerencsére, van már környezettudatos megoldás erre is, arra is, ami ráadásul még a kezünk bőrét sem vágja gallyra. Ettől azért nem lesz a kedvencem a mosogatás, de legalább nyugodt szívvel bízhatom rá időnként a dolgot a fiamra. 🙂

Vágó Piros – Magyarország legjobb női rádiós műsorvezetője

2019 Október – Több mint testőr műsora – Egy nő illata

A Több mint testőr műsorában Mikivel a női illatokról beszélgettünk.
Melyek a téli és nyári illatok, illetve mi a különbség a természetes és szintetikus parfümök között.

Képre kattintva tudod megnézni a műsort:

ac617624-eced-485c-9da8-a12389789942

2019 Október – Jazzy rádió, Több mint testőr beszélgetés

A Jazzy rádióban, a Több mint testőr műsorában arról beszélgettünk Péter Petrával, hogy hogyan válasszuk ki a megfelelő illatot.
Boncolgattuk, hogy mit illik és mit nem illik viselni egy munkahelyen vagy egy szülői értekezleten

IMG_2689

2019 November – Natural Beauty Expo Budapest

Idén Novemberben került megrendezésre a Natural Beauty Expo Budapesten, amelyen mi is részt vettünk. Bemutattuk a Helan organikus sminkeket Zsófi kolléganőnk egész nap sminkelte az érdeklődőket.

IMG_3112

Az Expo célja az volt, hogy felhívjuk a közönség figyelmét a természetes szépségre, natúr és bio kozmetikumokokra.
Madari Szilvia Helan illatszakértő egy előadás során beszélt a parfümök használátáról, a természetes illatok kiválasztásáról.

IMG_3132

A parfümök nagyon közel álltak a hölgyek szívéhez, ezért szinte mindenki szagolgatta, próbálgatta őket.

2019. AUGUSZTUS A WINNI’S ISMÉT JELEN VOLT A SZEGEDI KAJAK-KENU VB-n

Nagyon nagy büszkeséggel tölt el, hogy Csipes Tamara ennyire tudatosan éli az életét, és nagyon fontos számára az állatok és a környezet védelme.

Rengeteg edzésmunkája van a vízben, ezért a vizeink tisztasága kiemelten fontos számára. Sokszor beszélgettünk Tamival arról, hogy mit lehetne tenni annak érdekében, hogy ez a környezetszennyezés mérséklődjön?
Ő első lépesként a Winni’s termékek használata mellett tette le a voksát, mivel:
– kizárólan növényi alapanyagokat tartalmaznak,
– nem szennyezik a vizeket (és a földet sem),
– és lebombó anyagból van a csomagolása

A Winni’s logó látható volt a szegedi VB-n is, mivel Tami büszként viselte a hajóján.
Csipes Tamara a szegedi világbajnokságon két aranyéremmel örvendeztette meg a hazai nézőket!
Szívből gratulálunk!

Csipes Tamara3

2017 december A Helan illat szakértője a Jazzy Rádión

Madari Szilvia, a Helan illat szakértője a Jazzy Rádió által készített interjúban elárulja, mi a tökéletes parfümválasztás titka.

Lépjen be a webshopba és ismerje meg Ön is a Helan natúr parfümöket!

http://www.okoabc.hu/helan_parfumok_123 >>

2017 december – Helan illat szakértő a TV2 Több mint Testőr műsorában

Madari Szilviával, a Helan illat szakértőjével beszélgetett a TV2 Több mint Testőr riportere a parfümválasztásról. Szilvi olyan praktikus tippeket és trükköket árul el, amelyek óriási segítséget jelentenek a parfümválasztáshoz akár saját részre, akár ajándékba keresünk parfümöt.

A Helan natúr parfümök közül mindenki megtalálja a számára ideális választást. A webshopban megismerheti a Helan natúr parfümöket és meg is vásárolhatja őket:

http://www.okoabc.hu/helan_parfumok_123 >>

2017 július – Csipes Tamara, olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar kajakozó is a Winni’s-t használja

Csipes Tamara 3Az a hatalmas megtiszteltetés ért minket, hogy Csipes Tamara, olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar kajakozó is a Winni’s öko tisztító- és mosószereket használja.

Tamarának, ugyan úgy mint nekem is, kiemelten fontos a vizek védelme, ezért is döntött úgy, hogy a Winni’s öko termékeket fogja használni.

Nagyon közvetlen, aranyos és célratörő sportoló, aki a következőt mondta:

„Kajakosként szeretem a természetet és szeretem a vizet. Épp ezért fontosnak tartom, hogy a háztartásban olyan természetes alapú, vegyszermentes, biológiailag lebomló termékeket használjak, melyek óvják környezetünket és nem szennyezik vizeinket. Ezért használom az olasz WINNI’S  környezetkímélő, hipoallergén öko mosó-és tisztítószereit, amelyek hatékonyságban felveszik a versenyt a hagyományos termékekkel, ugyanakkor teljes biztonsággal használhatom őket otthonomban.”

~ Csipes Tamara olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar kajakozó

Bízom benne, hogy Önök is büszkék Tami eredményeire, és arra is, hogy éppen ő képviseli a Winni’s márkát.

Ha számodra is fontos, hogy természetes alapú, vegyszermentes, biológiailag lebomló mosó- és tisztítószereket használjatok, akkor kattintsatok az alábbi linkre és válogass a webshopban!

Öko mosó- és tisztítószer webáruház >>

2017. június – Kiváló értékelést kapott a Winni’s termék a teszten

winnis-oko-mososzer-utantoltoMinden kisgyerekes családban fontos, hogy a kicsi a mindennapok során a lehető legkevesebb ártalmas és vegyi anyagokkal érintkezzen. Másrészt környezettudatos vásárlóként érdemes előnyben részesíteni a természetes alapanyagokból készült termékeket.

A cukimamik.hu górcső alá vette a vegyszermentes tisztítószereket. Egy termékteszt keretében vizsgálták a mosószereket tisztítóerő/fehérítő hatás, folteltávolítás, gazdaságosság, kiszerelés, összetétel, illat és a száraz ruha tapintása szempontjából.

A terméktesztbe bekerült a Winni’s Öko mosószer is, amelyről kiváló értékelés született.

A teljes cikket Te is elolvashatod az alábbi linken:

Cukimamik.hu >>

Szívügyünk a vizeink védelme!

Ha neked is fontos a környezetünk és vizeink védelme, akkor használj Te is Winni’s öko mosószereket és tisztítószereket. Nézz szét a shopban!

Öko mosószerek és tisztítószerek >>